Top

BabyDan Flexi Fit traphek

Bekijk de goedkoopste

Het BabyDan Flexi Fit traphek is een fraaie en stevige oplossing voor elk trapgat doordat het instelbaar is in de breedte. Het traphek voldoet aan alle veiligheidseisen die je mag verwachten en is eenvoudig in gebruik. De deur is voor een kind een onneembaar obstakel maar voor een ouder makkelijk met één hand te bedienen.

 • Overspanning van 67cm tot 105,5cm
 • Gemakkelijk met één hand te openen
 • Verschillende montage opties
 • Praktische montage instructies inclusief kartonnen mal
 • Fraai uiterlijk voor een traphek
 • Prima prijs-kwaliteitverhouding
 • Had de papieren mal niet voorgesneden kunnen worden?

Ons verhaal

Veiligheid voor kinderen zijn op een aantal punten cruciaal, het plaatsen van een degelijke traphek is er één. Met oog op maximale robuustheid ging onze voorkeur direct uit naar een traphek die geschroefd wordt in de muur. Met het BabyDan Flexi Fit traphek haal je precies dat in huis en meer...

Het BabyDan Flexi Fit traphek is fraaie maar stevige constructie van metaal en is verkrijgbaar in twee kleuren, zwart en wit. Het traphek wordt geleverd met een summiere maar gelukkige duidelijke installatie instructies en een papieren mal. De papieren mal moet je nog wel zelf uitknippen en bestaat uit een A- en B-deel voor beide zijde van de deur één, geen idee waarom dit niet direct correct los geleverd kon worden? Na het uitknippen worden de klemmen geassembleerd, voor elke contactpunt één. De klemmen waar de deur scharniert bevatten geen opties maar bij het slot kun kiezen of de deur naar beide zijden open of niet. Wij vinden het niet prettig dat de deur richting het trapgat open mag gaan en hebben het palletje geplaatst.

Na de voorbereiding kan het monteren beginnen door met behulp van de papieren mal, het boren van precies acht gaten is goed te doen zelfs voor een niet-klusser. Na het plaatsen van de klemmen kan de deur geassembleerd worden wat bestaat uit twee losse delen die via de spijlers geklemd wordt. Dit betekent dat de afstand van de deur in vaste stapgrootte breder wordt, maar er is voldoende speling bij het scharnier om de deur precies in het midden te hangen. Na het assembleren van de deur wordt het in de klemmen gehangen en is de traphek een feit, dit alles binnen 30 minuten.

Wij zijn zeer tevreden over BabyDan Flexi Fit traphek, het oogt mooi en geeft ons de zekerheid dat het goed geregeld is. Dagelijks maak je er veelvoudig gebruik van, door het gemak van het open en sluiten vergeet je bijna dat er een traphek is. Het monteren is gelukkig voorspoedig verlopen, een prima oplossing voor een prima prijs!

Productinformatie

Het BabyDan Flexi Fit traphek is een stevige metalen traphek die bij montage na eigen inzichten voor een trapgat geplaatst kan worden. Dit traphekje wordt in de meur geschroefd bestaande uit vier kleine klemmen en één brede deur. De deur bestaat uit twee losse delen die op een slimme manier via de spijlers geklemd worden. Er worden duidelijke installatie instructies meegeleverd en een papieren mal waardoor de deur altijd recht in de klemmen hangt. Bij montage zijn meerdere opties mogelijk, zo kan gekozen worden om de opening links of rechts te monteren. Bij het assembleren van de klemmen kan gekozen worden om een palletje te plaatsen waardoor de deur maar naar één kan geopend kan worden, anders kan het naar beide kanten geopend worden. Bij de montage is het ook mogelijk om de het traphek op of tussen het kozijn te plaatsen.

De beveiliging is eenvoudig te openen als ouder maar moeilijk voor een kind. Als eerst moet een schuif worden verzet waarna de deur enkele millimeters opgetild wordt waarna het na de ingestelde richting geopend kan worden. Bij het sluiten wordt de schuif weer verzet en valt deur vlot in het slot.

 • Beslag zowel op kozijn als binnen mogelijk
 • Zowel links als rechts te monteren
 • Hoogte: 70cm
 • Materiaal: metaal
 • Overspanning op kozijn: 67 - 100,5cm

 • Kan beide kanten op scharnieren
 • Kleur: wit of zwart
 • Dikte: 2cm
 • Overspanning binnen kozijn: 67 - 105,5cm
 • Europese veiligheidsnorm EN1930:2011

BabyDan

Kinderen zijn ondernemingslustig en rennen enthousiast rond zonder gevaar in te zien. Ze raken alles graag aan en steken het liefst ook nog in de mond. BabyDan is in 1947 opgericht met als doel een veilige omgeving te creëren voor je kindje. Op kwaliteit; bewerking; materialen en productie worden geen compromissen gesloten, er wordt alles aan gedaan om zorgzame ouders gerust te stellen dat hun kindje in een veilige en vriendelijke omgeving verkeerd. BabyDan producten voldoen uiteraard aan de strengste kwaliteits- en veiligheidsstandaarden inclusief de nieuwste Europese Norm EN1930.

Lees meer